Uzmanlar uyarıyor: Ketojenik diyeti ezbere uygulamayın

Ketojenik Diyet: Uzmanlardan Uyarılar

Son zamanlarda kilo vermek isteyenler arasında popüler hale gelen ketojenik diyet hakkında uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Ketojenik diyet, yüksek yağ, düşük protein ve çok az karbonhidrat içeren bir beslenme şeklidir.

Epilepsi Hastaları İçin Özel Bir Beslenme Modeli

İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Tuba Kayan Tapan, sosyal medyada popüler olan diyetler hakkında uyarılarda bulundu. Her bireyin beslenme ihtiyacının farklı olduğunu belirten Tapan, karbonhidratı neredeyse tamamen keserek yüksek yağlı bir beslenme şekli tercih etmenin ciddi sağlık riskleri doğurabileceğinin altını çizdi. Özellikle kalp, karaciğer ve böbrek hastalığı olan bireylerin bu diyeti tek başlarına uygulamamaları gerektiğini vurguladı. Tapan, ketojenik diyetin aslında epilepsi hastaları için geliştirilen tıbbi bir beslenme modeli olduğunu ve nöbetleri kontrol altına almak amacıyla tasarlandığını belirtti. Bu diyetin epilepsi hastalarının nöbetlerini minimize etmeye ve sinaptik iletişimi sağlamaya yardımcı olduğunu açıkladı.

Sağlık Sorunlarına Davetiye Çıkarabilir

Tapan, ketojenik diyetin dikkatsizce uygulanması durumunda olumsuz sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Uzun süreli olarak uygulanması durumunda kolesterol seviyelerinin yükselebileceğine ve karaciğer fonksiyonlarının olumsuz etkilenebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, aşırı doymuş yağ tüketiminin kalp damar sağlığını olumsuz etkileyebileceğini sözlerine ekledi.

Sahte İlaçların Denetimi Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, internet ve sosyal medya üzerinde mevzuata aykırı ilaç satışı ve tanıtımı yapanların önüne geçmek için denetimlerini sürdürüyor. Yılın ilk 5 ayında 519 internet sitesine erişim engeli getirilirken, tüketicileri yanıltıcı beyanlarla toplum sağlığını tehlikeye atan 1150 siteye erişim engeli uygulandı. Sağlık Bakanlığı’nın talebiyle 2020 yılından bu yana aynı gerekçelerle 37.052 internet sitesinin erişimi engellendi.

Related Posts

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Yemeden önce dikkat: Renkli dondurmaların görünmeyen tehlikesi

Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmalarda kullanılan katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve davranış problemlerini tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Psikolog olan bir hastane çalışanı için ‘icap nöbeti’ davası açan sendika, mahkemeyi kazandı. 

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.