Psikolog Üyenin İcap Nöbeti Zaferi

Icap Nöbeti Davası Sonuçlandı: Psikolog Hastane Çalışanına Ücret Ödenmesi Kararlaştırıldı

Türk Sağlık Sen Sendikası, bir hastanede psikolog olarak görev yapan bir çalışanları için açtığı ‘icap nöbeti’ davasını kazandı. Kocaeli’de bir hastanede görev yapan psikologun, çocuk izlem merkezinde adli görüşmeci olarak icap nöbeti tuttuğu sürelerin ücretlerinin ödenmesi talebi reddedilmiş, buna karşı sendika mahkemeye başvurmuştu.

Mahkeme, 657 Sayılı Kanunun Ek 33. Maddesine göre icap nöbeti sürelerinde ücret ödenmesi gerektiğine hükmetti ve sendikanın talebini haklı buldu. Bu kararla, sağlık çalışanlarının icap nöbetlerinde yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması ve haklarının korunması ön plana çıktı.

Genel Başkan Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, icap nöbetlerine ilişkin yaşanan sorunların artık kökten bir çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Mahkeme kararının, icap nöbeti ücretlerinin ödenmesi gerektiğini bir kez daha doğruladığını belirtti ve sağlık çalışanlarının haklarının korunması gerektiğine dikkat çekti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

Yemeden önce dikkat: Renkli dondurmaların görünmeyen tehlikesi

Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmalarda kullanılan katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite ve davranış problemlerini tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Sağlık Bakanlığından güvenli tatil için plajlara yakın takip

Sağlık Bakanlığı, plajlar ile göl ve deniz kıyılarında su kalitesini izlemek amacıyla 35 ilde 1700’e yakın noktada düzenli numune alarak mikrobiyolojik analiz yapıyor.

Adli Tıp Teknikeri Kontenjanı Açılmalı

Adli tıp teknikeri kontenjanı açılmalı ! CHP Ankara Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr Aylin Yaman bu konuda önerge verdi. 

Havalar ısındı, uzmanlar uyardı! Su tüketimine dikkat: Bu sıvıları tüketmeyin

Yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıkları artmaya başlarken uzmanlar su tüketiminin önerime vurgu yaptı. İnsan vücudunun büyük oranda sudan oluştuğuna vurgu yapan uzmanlar, günde 2-2,5 litre su (yaklaşık 12-24 bardak su) tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Doç. Dr. Veysel Kıdır da “Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli. Sulu meyveler sıvı ihtiyacına katkı sağlasa da suyun yerini tam anlamıyla tutmaz” ifadelerini kullandı.

Bir lokma fazlası sizi tehlikeye sokabilir!

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Kurban Bayramı’nda et tüketiminin artmasıyla birlikte kalp hastalarının beslenme konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle tansiyon ve kolesterol riski taşıyan bireylerin bayram boyunca öğün düzenine ve porsiyon kontrolüne önem vermesi gerekiyor.

Dondurma tüketirken sakın bu hayatı yapmayın!

Yaz aylarının vazgeçilmezi dondurmanın yanlış tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Diyetisyen Edanur Usta, glikoz şurubu ve doymuş yağ içeren dondurmaların insülin direnci ve obezite riskini artırabileceğini belirterek, dondurmanın çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğini vurguladı.