Prematüre dünyaya geldi, yenidoğan yoğun bakım doktoru oldu

Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doktorun Öyküsü

İstanbul’daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan genç doktor Ceylin Karakaş’ın ilham veren hikayesi, 4 Eylül 1998’de Şişli’deki özel hastanede ikiz kardeşiyle 32 haftalık prematüre olarak dünyaya gelmesiyle başladı.

Ceylin Karakaş’ın doğumuyla beraber 1 kilo 450 gram olarak dünyaya gelen, ikizi Ozan Efekan Karakaş ise 1 kilo 550 gramdı. Kardeşler, doğum sonrasında 40 gün boyunca yenidoğan yoğun bakım servisinde tedavi gördüler.

Hastane sürecinin ardından normal hayata dönen ve birlikte büyüyen ikizler, farklı hayaller peşinde koştular. Erkek kardeş hukuk eğitimi alarak avukat olurken Ceylin Karakaş, tıp eğitimini tamamlayarak uzmanlık alanını çocuk hastalıkları üzerine belirledi.

Günümüzde görev yaptığı hastanede pediatri asistanı olarak hizmet veren Karakaş, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü vesilesiyle kendi hikayesini paylaştı.

Ceylin Karakaş’ın annesinin zorlu tüp bebek deneyimlerinden sonra yaşadığı riskli gebelikler ve çocuk sahibi olma mücadelesi, Karakaş’ı etkileyici bir hikayenin kahramanı haline getirdi. Karakaş, “Prematüre olmak ve bu hikayelerle büyümek beni derinden etkiledi.” şeklinde konuştu.

Hukuk fakültesine başlayan Karakaş, daha sonra uzmanlaşmak için çocuk hastalıkları alanını seçti. Pediatri asistanı olarak görev yaptığı hastanede prematüre bebeklerin aileleriyle sıkı bir iletişim halinde olduğunu ve onların endişelerini anladığını belirtti.

Ceylin Karakaş’ın hedefi, her prematüre bebeğin sağlıklı ve mutlu bir hayata kavuşabilmesine katkıda bulunmak. Karakaş, prematüre bebek sahiplerine, her bebeğin sağlıklı bir şekilde büyüyebileceği mesajını veriyor.

“Kuvöz, Doğum Öncesi Anne Karnını Simüle Eder”

Prematüre bebeklerin anne karnında 37 haftayı tamamlamadan doğduklarını, bu nedenle kuvöze alındıklarını söyleyen Karakaş, kuvözün, anne karnını simüle ettiğini ve bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Karakaş, prematüre bebeklerin doğum sonrasındaki süreçlerinde nelerle karşılaşacaklarını önceden bilmenin, onların sağlıklı gelişimi için önemli olduğunu belirtti.

Her annenin herhangi bir zamanda prematüre doğum yapabileceğini anlatan Karakaş, doğru bakım ve tedavi ile prematüre bebeklerin de sağlıklı bir yaşama adım atabileceğini kaydetti.

Ceylin Karakaş’ın hikayesi, prematüre bebeklerin hayata sıkı sıkıya sarılma azmini ve sağlıkla büyüme mücadelesini anlatıyor. Karakaş, her prematüre bebeğin umut dolu bir geleceği hak ettiğini vurguluyor.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top