Otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler listelendi: Türkiye bakın kaçıncı sırada

Singapur Dünyanın En Pahalı Otomobil Pazarı

Singapur, araç sahibi olmanın neredeyse ayrıcalık sayıldığı bir ülke olarak listenin başında yer alıyor. Ülkede sıfır kilometre bir otomobilin ortalama fiyatı 140.534 dolara kadar yükseldi. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 71,8’lik bir artışı temsil ediyor. Singapur’un devlet politikaları, araç sahipliğini sınırlayarak ülkeyi dünyanın en pahalı otomobil pazarı haline getirdi.

Yüksek Vergili Avrupa Ülkeleri de Sıralamada

Singapur’u 50.298 dolarlık ortalama fiyatla Danimarka (Kopenhag) takip ediyor. Yüksek vergi politikaları nedeniyle araç fiyatlarının hızla yükseldiği Danimarka’da fiyat artışı yüzde 31 olarak kaydedildi. Üçüncü sırada ise İsrail geliyor. Tel Aviv’de ortalama sıfır araç fiyatı 47.599 dolara ulaştı.

Türkiye 4. Sırada 5 Yılda %50 Artış

Türkiye, 45.787 dolarlık ortalama sıfır araç fiyatıyla dördüncü sırada yer alıyor. 2020 yılında bu rakam 30.463 dolarken, son beş yılda dolar bazında yüzde 50,3’lük bir artış kaydedildi. Yükselen döviz kurları ve vergiler araç sahibi olmayı her geçen yıl daha zor hale getiriyor.

Listede Öne Çıkan Diğer Ülkeler

Diğer önemli ülkeler ve fiyatları şu şekildedir:

  • Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi): 45.033 dolar (2020’ye göre yüzde 93,1 artış)
  • İrlanda (Dublin): 42.337 dolar
  • İsviçre (Cenevre ve Zürih): Ortalama 40.265 dolar (Cenevre’de yüzde 19,3, Zürih’te yüzde 34,7 artış)
  • Malezya (Kuala Lumpur): 40.222 dolar (Beş yılda yüzde 10,2 artış)
  • İspanya (Barselona): 38.516 dolar (Beş yılda yüzde 52,6 artış)

Araç Sahibi Olmak Gittikçe Zorlaşıyor

Çeşitli etkenler, birçok ülkede sıfır otomobil sahibi olmayı lüks tüketim kalemi haline getirirken, araç fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Vergi politikaları, döviz kuru, enflasyon ve arz-talep dengesi gibi faktörler, araç sahipliğini giderek erişilmez hale getiriyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki alım gücü göz önüne alındığında, araç sahibi olmak her geçen gün daha zor hale geliyor.

Related Posts

Teknofest kapsamında OSB ile bu yıl ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenlenecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Teknofest kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ile bu yıl ilk defa “Mesleki Yetenek Yarışması” düzenleyeceklerini belirterek, “Yarışma, mesleki ve teknik lise öğrencileri, üniversite düzeyindeki katılımcılar, mezunlar ve sahada deneyim kazanmış ustaların katılımına açıktır.” ifadesini kullandı.

Vulcain’in yeni saati spor severleri mest etmeye hazırlanıyor

Vulcain’in Skindiver koleksiyonuna eklediği GMT komplikasyonu, dalış saatlerinin işlevselliğini seyahat kolaylığıyla buluşturuyor. 38.3 mm çapındaki kasası ve 200 metre su geçirmezlik özelliğiyle model, dalış için güvenilir bir tercih sunuyor. Mat …

Güneş ışığından elektriğe öncü proje! Otoyollar elektrik üretiyor

Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche kasabasında hayata geçirilen dünyanın ilk güneş enerjili otoyolu, 2880 adet güneş paneliyle donatılmış 1 kilometrelik bir yol olarak dikkat çekti. Bu yenilikçi proje, hem çevre dostu enerji üretimini …

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

Bilim adamları uyardı: Dünya’nın en kısa günü yaklaşıyor

Bilim adamları tarihin en kısa gününün haftalar içinde yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.