IMF, “vergi indirimi” tasarısına karşı çıktı

IMF Sözcüsü Julie Kozack, Küresel Ekonomideki Gelişmeleri Değerlendirdi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomideki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. ABD Senatosunda onaylanan ve Temsilciler Meclisinde görüşülen “vergi indirimi” tasarısına ilişkin soruları yanıtlayan Kozack, tasarının bütçe açığını artıracağını ve federal borcun azaltılması tavsiyesine ters düştüğünü belirtti.

IMF’nin, ABD’nin kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılasına (GSYH) oranını düşüşe geçirmek için zamanla bütçe açığını azaltması gerektiği tutumunu koruduğunu anlatan Kozack, bu sürecin önemine vurgu yaptı. Borcun azaltılması için mali konsolidasyonun gerekliliğine işaret eden Kozack, ülkede farklı politika seçeneklerinin ele alınması için bir uzlaşının sağlanması gerektiğini de belirtti.

Kozack, ABD’nin bütçe açığını ve borcunu azaltmak için birçok yol bulunduğunu dile getirerek, yasa tasarısının ABD ekonomisine potansiyel etkilerini incelediklerini ve “Dünya Ekonomik Görünüm” raporu temmuz ayı güncellemesinde bu etkilere yer verileceğini aktardı. Aynı zamanda ticaret anlaşmaları ve duyurularının da rapora dahil edilmeye çalışılacağını belirtti.

IMF Sözcüsü Kozack, küresel ekonomiye ilişkin tahminlerin belirsiz bir dönemde yapıldığını ifade ederek, ticaretteki önemli değişikliklere dikkat çekti. Düşük büyüme ve yüksek borç ortamında olduğumuzu vurgulayan Kozack, bu durumun yüksek belirsizlik ve zayıf ticaret ile etkilendiğini belirtti.

Kozack, mali tarafta borç sorununu azaltmaya, büyüme tarafında verimliliği artırmaya ve orta vadeli büyümeyi desteklemeye yönelik tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, yaptırımların kaldırılmasının Suriye’nin küresel ekonomiye entegrasyonunu destekleyerek ülkenin toparlanmasını kolaylaştırabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Tekstilci iflas ediyor yurt dışına kaçıyor

TBMM’de tekstil sektörünün sorunları gündeme taşındı. Mehmet Emin Ekmen, “Üreticilerin yüzde 75’i zarar ediyor” derken, CHP’li Aşkın Genç, “Yalnızca 2025’in ilk çeyreğinde 2 bin 147 firma kapandı” ifadeleriyle krizin boyutunu gözler önüne serdi.

Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerindendi: İflas etti

Bir dönem Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan Fi Yapı, 6 yıllık TMSF yönetiminin ardından iflas etti. Teslim edilmeyen yaklaşık 4 bin daire ve dükkan, binlerce vatandaşı mağdur etti.

Bakan Bolat açıkladı: İthalat arttı dış ticaret açığı yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haziran ayı dış ticaret verilerini paylaştı. Dış ticaret hacmi ve dengesi ekonomide yakından takip ediliyor. Bakanlık, piyasalardaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekildi

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, “mevcut ekonomik koşullar” nedeniyle Türkiye pazarından çekildiğini duyurdu.