Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

Türk-Yunan İşbirliği Ekonomik ve Ticari Açıdan Önem Kazanıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, İTO’da gerçekleşen Türk-Yunan İş Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan’ın sadece tarihi ve kültürel olarak değil, aynı zamanda ekonomik ve ticari alanlarda da birbirini tamamlayan iki ülke olduğunu vurguladı. Avdagiç, Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü rolü üstlendiğini, Yunanistan’ın ise bu köprü üzerinden Avrupa’ya açılan kritik bir geçide sahip olduğunu belirtti ve bu stratejik pozisyonun önemine dikkat çekti.

Türk ve Yunan iş dünyasının karşılıklı işbirliğinin, küresel ekonomik zorlukların arttığı bir dönemde rekabetçi ve sürdürülebilir ekonomik kazançlar elde etmek için hayati önem taşıdığını vurgulayan Avdagiç, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi gibi kurumsal yapıların, işbirliğini teşvik etmede önemli rol oynadığını dile getirdi. Mevcut durumda Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu ve bu rakamların artabileceğine inandıklarını belirtti.

Ukrayna krizi sonrasında Avrupa’nın ticaret ve lojistik dinamiklerinin değiştiğine dikkat çeken Avdagiç, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile Avrasya bölgesi arasındaki bağlantıda kilit bir geçiş noktası olduğunu vurgulayarak, taşımacılıkta uygulanan kısıtlayıcı transit geçiş kotalarının zorluk yarattığına işaret etti.

Atina Ticaret ve Sanayi Odası Birinci Başkan Yardımcısı Sophia Kounenaki Efraimoglou ise Türk-Yunan ekonomik ilişkilerinin gelişimine büyük önem verdiklerini ve ticaret aktivitelerinin değerli olduğunu belirtti. Efraimoglou, Türkiye’nin bölgedeki önemli güçlerden biri olduğunu ve yatırım için çekici bir ülke haline geldiğini vurguladı.

Efraimoglou, ekonomilerin birbirine destek olabileceğine inandıklarını ve Türkiye’nin dijital dönüşüm ve yeşil yatırım konularında odak noktası haline geldiğini ifade etti. Türk-Yunan işbirliğinin artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

Related Posts

Türkiye’nin bir dönem en büyük inşaat şirketlerindendi: İflas etti

Bir dönem Türkiye’nin en önemli inşaat şirketlerinden biri olan Fi Yapı, 6 yıllık TMSF yönetiminin ardından iflas etti. Teslim edilmeyen yaklaşık 4 bin daire ve dükkan, binlerce vatandaşı mağdur etti.

Bakan Bolat açıkladı: İthalat arttı dış ticaret açığı yükseldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haziran ayı dış ticaret verilerini paylaştı. Dış ticaret hacmi ve dengesi ekonomide yakından takip ediliyor. Bakanlık, piyasalardaki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor.

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekildi

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, “mevcut ekonomik koşullar” nedeniyle Türkiye pazarından çekildiğini duyurdu.

Bursa 2024’te 116 ülkeden fazla ihracat yaptı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı. AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl 16,7 milyar …