DEİK Başkanı Olpak: Suriye ile İşbirliği Fırsatları Değerlendiriliyor

Suriye ile İşbirliği Fırsatları DEİK ve Ticaret Bakanı Tarafından Değerlendiriliyor

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedir’le gerçekleştirdikleri toplantıda Suriye’deki liman ve benzeri işletmelerin işbirliklerine açık olduklarını belirtti. Olpak, bu konunun hızlı bir şekilde değerlendirilebilecek olduğunu ifade etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın Şam’daki temaslarına DEİK Başkanı Olpak da eşlik etti. Suriye temaslarını değerlendiren Olpak, Suriye’deki yeni hükümetin oluşturulmasının ardından yapılan ziyaretin önemine dikkat çekti ve Suriye Ekonomi Bakanı Nidal Şaar ile görüştüklerini belirtti.

Olpak, yatırımların kısa, orta ve uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, Suriye Ulaştırma Bakanı ile ulaşım ve lojistik konularını ele aldıklarını aktardı. Ayrıca, ticaretin ve yatırımın gelişebilmesi için bankacılık sektörünün de Suriye’de bulunması gerektiğini vurguladı.

DEİK Başkanı, Suriye Maliye Bakanı ile yapacakları iki ayrı kanunu belirlemek üzere görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve iş dünyasının beklentileri doğrultusunda adımlar atmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Son olarak, Suriye Kara ve Deniz Limanları Genel İdaresi Müdürü ile de görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Olpak, somut adımlar atılmamış olsa da ileriye dönük plan ve işbirliklerinin temellerinin atıldığını ifade etti.

Olpak, Türkiye-Suriye iş konseyi oluşturulması için girişimlerde bulunduklarını ve ticaretin hızlanabileceğini ancak yatırımların biraz zaman alabileceğini dile getirdi. Hedeflerinin, atıl kapasitelerin harekete geçirilerek ve mevcut işletmelerin işler hale getirilerek bölgeye katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Fatma Eda Topcu – Ekonomi

Related Posts

Avrupa Birliği ülkelerinden Schengen duvarı: Vize alma süreci gittikçe zorlaşıyor!

Avrupa ile yaşanan vize sorunu giderek derinleşiyor. Türk iş dünyası, ticari verilerini paylaşmaya zorlanırken, maliyeti yüksek olan bu başvurular otomatik olarak reddediliyor.

Pazarda satılan 11 ürün zehirli çıktı

Greenpeace Türkiye’nin yeni araştırması, İstanbul’daki market ve pazarlarda satılan meyve ile sebzelerin çoğunda zararlı pestisit ve PFAS kalıntıları bulunduğunu ortaya koydu.

CHP’li Kış’tan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’e sert eleştiri: ‘Bu çöküşe ortak olmuştur’

Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler ciddi endişelere yol açıyor. CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, imalat sanayindeki düşüş ve yüksek borç yüküne dikkat çekerek, hükümeti eleştirdi. Kış, ekonomik durumu eleştirerek, ‘İş dünyası batıyor, yatırımcı kaçıyor, siz koltuk peşindesiniz’ dedi.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir