İstanbul Havalimanı nisandaki uçuş sayısıyla Avrupa’nın zirvesinde

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın nisanda günlük ortalama 1481 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu belirtti. Aynı zamanda iç hatlarda da Türkiye’nin zirvede olduğunu ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Avrupa Havacılık Genel Bakış Raporu’nu değerlendirirken, İstanbul Havalimanı’nın başarısının bu raporda da yansıdığını söyledi. Amsterdam Schiphol Havalimanı ve London Heathrow Havalimanı’nı geride bırakarak İstanbul Havalimanı, uçak trafiği en yoğun olan 10 havalimanı arasında birinci sıraya yerleşti.

Ayrıca, İstanbul Havalimanı’nın kargo uçuşlarında da önemli bir performans sergilediğini belirten Uraloğlu, Avrupa’daki kargo trafiği en yoğun havalimanları arasında dördüncü sırada olduğunu bildirdi.

Türkiye, Avrupa’da İç Hat Uçuşlarında İkinci Sırada

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin iç hat uçuşlarında da Avrupa’da ikinci sırada yer aldığını vurgulayarak, Türkiye’nin hava lojistiğinde bölgesel bir merkez olduğunu gösterdi. Düşük maliyetli hava yolu şirketlerinin uçuş trafiğinde Türkiye’nin öne çıktığını belirten Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın beşinci sıraya, Antalya Havalimanı’nın ise onuncu sıraya yerleştiğini açıkladı.

  • Fransa 975 trafikle birinci sırada,
  • Türkiye 869 trafikle ikinci sırada,
  • İtalya 854 trafikle üçüncü sırada yer alıyor.

Uraloğlu, Türkiye’nin günlük ortalama yeni uçuş ekleyen ülkeler sıralamasında da dördüncü sırada olduğunu belirterek, bu durumun hava ulaşımındaki büyümeyi gösterdiğini kaydetti.

Related Posts

Borsa coşkulu yükseldi

Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi ve CHP’nin Kurultay Davası’nın ertelenmesi borsayı hareketlendirdi. BIST 100’de günlük yükseliş yüzde 5 seviyesini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 9.5’in üzerine çıktı.

Sigortadan para almanın kuralları yarın değişiyor: Ekspertiz 10 parçayı kontrol edecek

1 Temmuz itibarıyla, kasko ve trafik sigortasında tam hasarlı ve ağır hasarlı araçlarla ilgili yeni uygulamalar devreye girecek. Yeni düzenleme ile, araçların onarım masraflarının piyasa değerinin yüzde 60’ını aşması durumunda, araçlar ağır hasarlı olarak değerlendirilecek. Ancak, bu oran altındaki hasarlarda araçlar onarılacak. Peki, bu değişiklik sigorta şirketleri ve sigortalılar için ne anlama geliyor?

Ünlü bebek bezi markası Türkiye’den çekildi

Japonya’nın ünlü bebek bezi markası Goo.N, “mevcut ekonomik koşullar” nedeniyle Türkiye pazarından çekildiğini duyurdu.

Bursa 2024’te 116 ülkeden fazla ihracat yaptı

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden Bursa, geçen yıl gerçekleştirdiği 18,2 milyar dolarlık ihracatla 116 ülkeyi geride bıraktı. AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgiye göre, geçen yıl 16,7 milyar …

Yeniçağ Gazetesi: Fakirlikte liderliğimizi kimseye kaptırmıyoruz

Yeniçağ Gazetesi’nin bugünkü manşeti… Gazetemizi okumak için tıklayınız… FAKİRLİKTE LİDERLİĞİMİZİ KİMSEYE KAPTIRMIYORUZ Emekli ve asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşam mücadelesi yoksullukta Türkiye’yi zirvede tutuyor. Eurostat …

Borsa İstanbul’da günün ilk yarısında neler oldu? (26 Haziran 2025)

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 21,03 puan ve yüzde 0,22 azalışla 9.397,49 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 32,8 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,29, holding …